Workshop: Pečení kváskového chleba
Detailní popis produktu
Co se na workshopu naučíte? Upéct bochník kvasového chleba jako z farmářské pekárny. Náš pekař vás provede pečením chleba od založení drobenky – kvásku až po okamžik, kdy si z trouby vytáhnete voňavý a chutný chléb. Dozvíte se, proč je tradiční český chléb s třístupňovým vedením kvasu lépe stravitelný a výživově bohatší než běžný konzumní chléb.
Zjistíte, jaké mouky pro pečení použít, jak založit a vést drobenku – kvásek, jak poznat správnou konzistenci těsta i jak nastavit troubu. Samozřejmě se podíváme také na nejčastější problémy při domácím pečení z kváskového těsta a jak si s nimi poradit. S sebou si odnesete vlastnoručně upečený bochník kváskového chleba, drobenku (kvásek) a několik receptů, abyste se hned mohli do pečení pustit i doma.
Workshop včetně pobytu na farmě – naučíte se péct kváskový chléb a zároveň lépe poznáte naši farmu a nádhernou přírodu Českého ráje. Pro účastníky workshopu máme speciální nabídku na víkendový pobyt. Obsahem je apartmán až pro 4 osoby na 2 noci a účast na víkendovém workshopu pro 1 osobu, cena: 5 900 Kč (další osoba na workshopu za příplatek 900 Kč).
Více informací o workshopech naleznete na naši stránkách.
Workshop probíhá od pátku 19 hod. do neděle 10 hod.